Vår dröm

Det började med en pytteliten radhusträdgård där vi odlade monsterstora tomater. Odlandet blev en väg ur utbrändhet och depression, och det var alldeles självklart att skaffa kolonilott våren 2017. Men det räckte inte. Drömmen var större. Ett halvår senare, 1 nov 2017, hade vi nycklarna i handen till vår gård – Oasen på Åsen.
Den lilla trädgården vid radhuset fyllde vi till bredden med grönsaker
1 april 2017 skaffade vi kolonistuga och redan efter första säsongen var vi i stort sett självförsörjande på grönsaker.
1 april 2017 skaffade vi kolonistuga och redan efter första säsongen var vi i stort sett självförsörjande på grönsaker.
Slösurfande på Hemnet gav oanade konsekvenser.  
Den 1 november 2017 fick vi nycklarna till gården som vi döpte till Oasen på Åsen.
Slösurfande på Hemnet gav oanade konsekvenser. Den 1 november 2017 fick vi nycklarna till gården som vi döpte till Oasen på Åsen.
Vår lilla gård är omgiven av skog och med en underbar utsikt över 2 hektar åkermark. Sedan vintern 2017 har vi renoverat bostadshuset, byggt växthus, anlagt massor av odlingsplatser för grönsaker och blommor och en 5000 kvm stor frukt- och bärträdgård. Vi bor inte ensamma på gården längre, utan tillsammans med höns, myskankor, kalkoner, bin och hunden Balthazar. Ja, och så har vi gift oss, i växthuset, omgivna av vackra kålplantor. Idag lever vi vår dröm.

Välkomna på en

Bygga ut bostadshuset, byta värme- och avloppssystem, bygga hönshus, vagnskjul, kompostskjul, uppföra tre stora tunnelväxthus, skaffa höns, kalkoner, myskankor, kaniner, bin samt valp, anlägga skogsträdgård samt en småskalig grönsaks- och snittoblommsodling gör väl alla på fyra år?
Bilden är från hösten 2020 och mycket som nämns ovan syns inte på bilden.

Samtal med Sara Bäckmo

Sara Bäckmo har varit en viktig inspiratör från första stund. Under en mörk tid väckte hennes blogg och Youtubekanal drömmar om att leva på ett annat sätt. Och ett hopp: Om fler människor är som Sara kanske världen inte går under trots allt?
2018 träffade jag Sara Bäckmo för ett samtal om vad odlingen betyder i livet. Det kan du se vårt samtal på hennes Youtube kanal.
Och i maj 2019 kom Sara på besök till Oasen på Åsen och spelade in ett poddavsnitt om bevattning, odling och livet. Lyssna gärna!
Mars 2020 var det min tur att åka hem till Sara och där jag fick äran att beskära hennes fruktträd.