Mer än bara grönsaker

Trädbeskärning

Behöver du hjälp med ditt fruktträd?
MaryAnn Fargo är certifierad fruktträdsbeskärare sedan 2019. Beroende på ditt mål med trädet så beskärs det på olika tidpunkter på året. Skicka gärna e-post med några bilder på trädet så blir det lättare att göra en bedömning av eventuella åtgärder.

Kurser & föreläsningar

Ett par gånger per år håller vi kurser om hur vi odlar, byggt upp gården med mera.

Läs mer nedan

Odlingsrådgivning

Vill du odla mera mat, men osäker på var och hur du ska börja?  Det finns oändligt med information på nätet, men ibland behöver man någon att bolla tankar och idéer med. MaryAnn hjälper dig gärna att komma vidare med personlig rådgivning. Fokus ligger på ett kretsloppsbaserat odlande utan krångligheter.
Kan göras både digitalt och på plats.

Snittblommor

Här på gården odlas blandad annat dahlior i alla möjliga former och färger! Enkla buketter säljs på reko och när vi har öppet på gården.
Vi gör gärna mer extravaganta buketter till speciella tillfällen såsom födelsedagar och bröllop.

Minjoo konsult AB

Martin driver sedan 2016 Minjoo konsult AB, en liten konsultfirma som inriktar sig på spetskompetens inom vissa naturvårdsområden samt projektledning och kravställning. Bland uppdragsgivarna finns bland annat Naturvårdsverket och Länsstyrelsens nationella förvaltningsobjekt Natur och Miljöskydd. 
Företaget har idag två anställda (Martin och MaryAnn).

Vårt nya förädlingshus

Vi har blivit beviljade företagsstöd för att uppföra en ekonomibyggnad som vi börjat kalla för ”förädlingshuset”.

Stödet avser byggnation av en ekonomibyggnad för förädling av egenproducerade grönsaker, honung, frukt, bär och ägg samt förgroning av grönsaksplantor.

Bygget påbörjades under 2023 och kommer slutföras under 2024.