Oasen på Åsens blogg
Magasinet-2020-05-10a.jpg

Från odlingsnovis till självförsörjande på grönsaker – på bara ett år!

Som vanligt är det sjukt mycket att göra och jag har verkligen inte haft tid eller ro att sätta mig ner och skriva på bloggen. Lyckligtvis finns det någon annan som haft tid att skriva om vår odlingsresa.

För några veckor sen fick jag besök av Sanna Axelsson som är skribent åt Magazinet Nyköping-Oxelösund. Nu har tidningen och den jätte fina artikeln hon skrivit kommit ut. Tidningen finns att hämta i tidningsställ runt om i Nyköping och Oxelösund samt att läsa på nätet. Jag hoppas att ni tycker lika mycket om artikeln som jag!

www.media-mix.nu/wp-content/uploads/2020/05/Magasinet-2020-05.pdf

Ingressen till artikeln börjar med raden ”Från odlingsnovis till självförsörjande på grönsaker – på bara ett år!” Låter ju oerhört proffsigt och ambitiöst. Hur lyckades vi med det egentligen? Och varför håller vi hela tiden på att anlägga nya odlingsbäddar för att kunna odla ”tillräckligt” med grönsaker för att vi ska vara självförsörjande året runt? Det enkla svaret är ”mycket vill ha mer”. Vi äter oändligt mycket mer grönsaker nu än vad vi gjorde 2017. När man väl börjat odla sina egna grönsaker så ändras matlagningen. Nu behöver man inte längre snåla. Vi hade aldrig haft råd att köpt motsvarande mängder ekologiska och närproducerade grönsaker som vi äter nu. Och många av grönsakerna vi äter finns inte att köpa på affären, vilket är en av anledningarna till att vi håller på att utöka våra odlingar ytterligare för att börja med småskalig grönsaksodling. Vi kommer i första hand skörda på beställning men har även fått napp från Ica Nära i Katrineholm som vill sälja våra grönsaker senare i år! Följ gärna gårdens Facebook sida (www.facebook.com/oasen.pa.asen) för att löpande få information om vad som finns att skörda/köpa.

One comment

Comments are closed.