Oasen på Åsens blogg

En riktigt dålig vecka

Förra veckan började jätte bra med att vi äntligen fick vår fina Volvo! Fram tills nu har vi bara lånat en bil. Vi kände oss lite smått tvingade till att faktiskt ta tag i saken och köpa en bil nu när vi ska bo på landet. Så måndagen var en bra dag, sen gick det utför för många. Bara för att nämna några av tråkigheterna så halkade min syster omkull och stukade foten ordentligt och går nu på kryckor, P blev magsjuk, lilla M kan numera titulera sig som Harry Potter och jag vaknade torsdagsmorgon av en fruktansvärd smärta. Jag börjar tydligen bli gammal. Att vända på sig i sömnen ledde till att jag fick ryggskott eller liknande. Något mellan mina skulderblad låste sig och där låg jag som en sköldpadda på rygg och kunde inte röra mig. För att göra saken värre så hade vi tagit ledigt från jobbet för att kunna ägna hela eftermiddagen på gården för att renovera. Klockan tickar närmare den 11 jan och där låg jag helt handikappad. Som grädde på moset så har numera vattenpumpen i brunnen lagt av. Vi kommer aldrig i närheten av att hinna klart med renoveringen och vi är utan rinnande vatten. Yeay!

Lite hopp om bättre tider uppdagade sig när jag fick tid hos kiropraktorn fredag morgon. ”Imorgon kommer allt bli bättre.” Eller så vaknar man av migrän kl 04 och kräks för att man har så ont. Lyckligtvis lyckades Martin mirakulöst massera bort det värsta av migränen så att jag kunde hasa mig till kiropraktorn. Ryggen knäcktes och jag fick tack och lov tillbaka rörligheten men har fått stå ut med ömma, stela muskler. ”Nu så, nu ska det vända och bli bättre.”  Men sen fredag eftermiddag har min mage bestämt sig för att total protestera och så fort jag ens blir pytte lite stressad får jag kalas ont i magen och vill bara ligga dubbelvikt. Magen skriker tyvärr precis lika mycket när jag äter. Får se det positivt, nu äter jag inte lika julgodis.

Hur går det med renoveringen då? Jodå, det går fortfarande framåt. men mycket långsammare än vad jag vill. Ångspärren är i alla fall uppe i hela taket och nästa steg blir att ge sig på att lägga golvvärme och allt vad det innebär.

”Nästa vecka kommer att bli en bättre vecka!”

 

Fler blogginlägg om liknande ämnen: