Oasen på Åsens blogg

En riktigt bra vecka!

Veckan som har varit har verkligen vägt upp allt dåligt som hände veckan innan. När jag slog upp ögonen på måndag morgon bestämde jag mig för att idag ska banne mig bli en bra dag. Så öppnar jag gardinerna. Snö! Massa snö. Hurra! Äntligen lite julstämning. I veckan har vi pyntat på gården. Julgranen är uppe, ljusstakar i fönsterna och jag har byggt en snögubbe som hälsar glatt på allt och alla. Det så är underbart mysigt och vackert på gården i vanliga fall men nu med all fluffig snö som lagt sig över marken och smyckat träden… jag vet inte hur jag ska beskriva det förutom ren lycka och glädje!

Eltejp löser väl de flesta problemen?

Det har varit en händelsefull vecka. Till att börja med så fungerar återigen vattenpumpen! Rörmokaren klättrade ner i brunnen och fiskade upp elkabeln till pumpen.
– Jag tror att jag har hittat felet, säger han och skrattar.
Kabeln är skarvad med en stor klump eltejp. Klumpen har varit nedsänkt i vattnet. Det är helt otroligt att pumpen funkat så länge som den gjort! Nu blev till en mer regelrätt skarv i kabeln plus att vi hängt upp den en bra bit över vattennivån. Men det blir till att byta pump i sommar.

När vi köpte både gården och Volvon konstaterade vi vid flera tillfällen att det sällan snöar särskilt mycket här, längre. Men nu har det kommit 1-2 dm under veckan. Utöver att vi har fått ett fantastiskt fint vinterlandskap så innebär det att vi måste skotta vår cirka 100 meter långa uppfart. Och nej, vi äger ingen snöslunga. Vi äger två snöslädar. Jag började glatt putta snösläden framför mig och när jag fått ihop en liten snöhög började fantasin spira.
– Det här är ju en bra plats för en snögubbe.
Sagt som gjort och jag slutar skottar uppfarten och börjar bygga på min snögubbe. När jag rullar snöbollen som ska bli huvudet får jag en snilleblixt! Varför skotta uppfarten när jag kan rulla enorma snöbollar!? De samlar ju på sig ungefär lika mycket som jag skottar bort med snösläden. Tänkte att jag skulle rulla dem ända fram till början av uppfarten. Jag kom typ halvvägs, sen vart det på tok för tungt att rulla vidare. Svettig och glad knuffade jag dem av vägen och kände mig riktigt nöjd med mitt dagsverke.
Sen så har Öppen Hand  varit här och fyllt sin skåpbil med en massa möbler, täcken, porslin, leksaker med mera som vi inte har användning av eller plats för. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur folk kan slänga fullt funktionerande saker. Det är så mycket bättre och enklare att skänka bort det. Delad glädje är dubbel glädje! Dessutom så har vi bara ett jordklot och vi måste ta hand om henne! Återbruk är ett steg i rätt riktning.


Renoveringen tuffar vidare. Vi har äntligen fått hit en elektriker. Så rören för elen är uppdragna och vi kan börja lägga spångolvet och bygga väggar. Redan nu kan man ana hur rumsfördelningen kommer att bli.

Jag står i hörnet av vårt blivande sovrum och tar bilden. Bakom stegen kommer det att bli en liten toalett (sen när vi skaffar bergvärme) och längst bort där Martins nya leksak står kommer det att bli vårt kontor. Visst kommer det att bli bra!?


Veckan som kommer har en väldigt lång att göra lista. Så här innan jul inser man att det finns en värld utanför gården som behöver uppmärksamhet. Folk ska hälsa på. Julklappar och julmat måste inhandlas. Jag tror att flera skulle bli missnöjda om de inte får några julklappar. Jag känner att det skulle vara skönt att slippa lite av julklappshysterin. För att göra saken enklare så kanske jag ska rösta för att vi inför julklappsspelet till nästa år? Eller kanske köra på Secret Santa? 

PS. Följ gärna Oasen på Åsen på Facebook och på Instagram