Vad vi erbjuder

Vi säljer grönsaker, snittblommor, honung, ägg med mera efter säsong. All vår försäljning sker via förbeställning och dina varor kan du hämta upp på en Reko-ring eller i vår utlämningsbod på gården. Då vi inte har någon gårdsbutik är inte inte möjligt att droppa in och handla på plats.

Ett par gånger varje säsong bjuder vi dock in hit till oss på Oasen – på Öppen gård eller Skördefest. Då visar vi odlingarna och djuren, och säljer grönsaker, honung, blommor, ägg med mera på plats. Följ oss gärna i sociala medier för att få veta mer.

Grönsaker

Vi har varit självförsörjande på grönsaker i flera år och har nu utökat odlingarna så att fler ska kunna ta del av de fantastiska grönsaker vi odlar här på gården. Vi odlar allt från sparris och tomater till brytbönor och krispiga morötter.
All vår försäljning sker via förbeställning. Då vi inte har någon gårdsbutik är det inte möjligt att droppa in och handla på plats. Du kan antingen hämta upp dina förbeställda varor på en av Reko-ringarna i Nyköping, Katrineholm, Norrköping eller Björkvik eller i vårt utlämningsbod här på gården.
Har du inte Facebook? Då kan du anmäla dig till vår e-postlista där du varje vecka (under säsong) får information om vad som finns att köpa och var du kan hämta upp din beställning.

Snittblommor och honung

Vi odlar snittblommor här på gården. På våren är det ett hav av tulpaner utanför köksfönstret och sommartid är det dahlior, så långt ögat kan nå! Blommor är viktiga för pollinerare och våra honungsbin och finns därför i mängder i våra odlingar. Under säsong kan köpa honung och buketter från oss på någon av reko-ringarna i Nyköping, Katrineholm, Norrköping eller Björkvik. Det går även bra att höra av sig om du vill köpa en blommor till något speciellt tillfälle.

Vi har flera olika raser av höns som ger oss olika färger på äggen beroende på rasen. Till exempel så ger våra cream legbar höns oss ljusblå ägg och våra kopparmarer choklad bruna!

Färgglada frukostägg

Vi har kompostkvarnar till höns som ger oss färgglada frukostägg när de så behagar dem. De får ingen extra belysning på vintern och äter inget värpfoder för att maximera produktionen. Istället får de närproducerad spannmål (ekologisk) och majs samt svenskodlade solrosfrön. Vintertid ger vi dem ett tillskott av ekologiskt koncentrat (sojafritt) för att säkerställa att de får i sig alla viktiga vitaminer och mineraler. Under säsong sprätter de loss i sin stora kompost som byggs upp av rester från trädgården och kasserad frukt och grönt Ica Nära i Katrineholm. Matsvinn blir ägg. Det hönsen inte äter upp blir kompost. Komposten används som gödning i odlingar där nya grönsaker kan växa upp.
Djurens välmående är vår högsta prio. När inte fågelinfluensan råder går våra kalkoner och myskankor och betar fritt i fruktträdgården.

Djurens välmående är vår högsta prio. När inte fågelinfluensan råder går våra kalkoner och myskankor och betar fritt i fruktträdgården.

Läs mer på bloggen: